utorak, 21 novembar 2017 07:01

(0 votes)

22. Jugoslovenski pozorišni festival
13 - 20. novembra 2017.

Stručni žiri 22. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, u sastavu:

1. Dejan Mijač, pozorišni reditelj – predsednik žirija
2. Radivoje Dinulović, arhitekta - scenograf - član žirija
3. Željka Turčinović, dramaturškinja - članica žirija
4. Zoran Ljutkov, glumac - član žirija
5. Nataša Nelević, pozorišna kritičarka - članica žirija

D o n e o    j e    s l e d e ć u    o d l u k u:

1. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU PREDSTAVU – dodeljuje se predstavi „IVANOV“ A. P. Čehova u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i režiji Tatjane Mandić Rigonat – odluka je doneta većinom glasova.

2. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU REŽIJU – dodeljuje se ARPADU ŠILINGU, za režiju predstave „Dokle pogled seže“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju – odluka je doneta jednoglasno.

3. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU – dodeljuje se ravnopravno NATAŠI JANJIĆ za ulogu Marijane u predstavi „Priče iz bečke šume“ u produkciji Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba i režiji Igora Vuka Torbice, te HANI SELIMOVIĆ, za ulogu Saše u predstavi Ivanov u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i režiji Tatjane Mandić Rigonat – odluka je doneta jednoglasno.

4. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU – dodeljuje se PREDRAGU EJDUSU, za ulogu Šabeljskog u predstavi Ivanov u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i režiji Tatjane Mandić Rigonat – odluka je doneta većinom glasova.

5. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU SCENOGRAFIJU – dodeljuje se BRANKU HOJNIKU za predstavu „Priče iz bečke šume“ u produkciji Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba i režiji Igora Vuka Torbice – odluka je doneta jednoglasno.

6. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU – dodeljuje se MARITI ĆOPO za predstavu „Priče iz bečke šume“ u produkciji Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba i režiji Igora Vuka Torbice – odluka je doneta jednoglasno.

7. Nagrada ARDALION ZA EPIZODNU ULOGU – dodeljuje se SRĐANU GRAHOVCU za ulogu u prestavi „Dokle pogled seže“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju – odluka je doneta jednoglasno.

8. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJEG MLADOG GLUMCA i Nagrada POLITIKE „AVDO MUJČINOVIĆ“ - dodeljuje se JELENI SIMIĆ za ulogu u prestavi „Dokle pogled seže“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju – odluka je doneta jednoglasno.

9. Specijalna NAGRADA ARDALION – dodeljuje se BOSANSKOM NARODNOM POZORIŠTU ZENICA za predstavu Selvedina Avdića „Moja fabrika“ u režiji Selme Spahić. Nagrada se dodeljuje za posvećenost problemima sopstvene zajednice – odluka je doneta većinom glasova.

Read 794 times Last modified on utorak, 21 novembar 2017 12:27

logo pozorista 250

Trg partizana 12 - 31000 Užice, Srbija

centrala (031) 522-097, 519-966